Irodai szabadszoftverek

LibreOffice

Honlapja: www.libreoffice.org libreoffice.hu
Rendszer: GNU/Linux, Windows
Licenc: LGPLv3/MPL

Teljesértékű irodai programcsomag: szövegszerkesztő, táblázatkezelő, bemutatókészítő, egyenletszerkesztő és rajzoló. Teljesen magyar menürendszerrel működtethető (a súgó kivételével), része a magyar helyesírásellenőrzés és elválasztás is. A Microsoft Office dokumentumait képes betölteni és kimenteni, ezek láthatók a további képeken: Bemutató, Szöveg, Munkafüzet.

Magyar nyelvű oktatóanyagok


KOffice

Honlapja: www.koffice.org www.kde.org
Rendszer: GNU/Linux
Licenc: GPL

A KDE (K Desktop Environment) környezet részét képező teljes irodai csomag. Tartalmaz szövegszerkesztőt (KWriter), táblázatkezelőt (KSpread), bemutatókészítőt (KPresenter), folyamatábra (kiegészítőkkel bármilyen elemekből álló ábra) szerkesztőt (KVivo), vektoros rajzolóprogramot (Kontour), raszteres rajzolóprogramot (Krita) és diagram-rajzolót (KChart). A menü és a súgó is magyarul olvasható. Sajnos a Microsoft dokumentumokat nem olvassa olyan jól mint az OpenOffice.org.


AbiWord

Honlapja: www.abisource.org
Rendszer: GNU/Linux, Windows, Mac OS X, Unix, stb.
Licenc: GPL

Szövegszerkesztő (személyes kedvencem -VF). Egyszerűségénél fogva nagyon gyors, kevésbé összetett dokumentumok szerkesztésére tökéletesen megfelelő. Sajnos más irodai programok formátumaival nagyon rosszul működik együtt, még az RTF fájlokkal is adódnak problémái. Magyar menürendszerrel is használható.


Scribus

Honlapja: www.scribus.net
Rendszer: GNU/Linux, Windows, Mac OS X, Unix, stb.
Licenc: GPL

A Scribus látványos egylapos, kétoldalas kiadványok, szóróanyagok szerkesztésére szolgál. Különböző hajtogatási, lapelrendezési variációkat támogat. A felhasználói felület magyar nyelven is elérhető.


<< Előző
CAD szabadszoftverek
Tartalom Következő >>
Matematikai szabadszoftverek