Balassagyarmati civil szervezetek olvasói levele a megyei napilapban a nógrádi vasútról – felemás képviselői válasz

 

 

2021. június 30.

 

 

A közelmúltban már adtunk hírt arról, hogy a nógrádi vasút fejlesztése, a magyar-szlovák határmenti vasúti személyforgalom újra nyitása érdekében a miniszterelnökhöz, a szakpolitikához, a területfejlesztési források elosztása kapcsán a megyei közgyűléshez, a térség országgyűlési képviselőihez fordultunk megkeresésekkel, de saját szervezéssel sem maradtunk adósak.

 

Örömteli, hogy a nógrádi vasút sorsát (még) sokan szívükön viselik, így a javaslatokat számos polgár és több balassagyarmati civil szervezet is támogatta, kiegészítette.

 

2021. április végén – annak kapcsán, hogy a megyei területfejlesztési források tervezésekor a vasútfejlesztést gyakorlatilag negligálták – négy civil szervezet, egyesület nevében kívántuk jelezni a megyei vezetőknek, országgyűlési képviselőknek, hogy egységesen képviseljék a vasútfejlesztés ügyét.

A levél teljes terjedelmében itt olvasható:

 

 

A Nógrád Megyei Hírlaptól kértük az olvasói levél közzétételét, amely végül 2021. június 23-án az alábbi tartalommal jelent meg.

 

A napilap Balla Mihály országgyűlési képviselő reakcióját a következő napi lapszámban tette közzé.

 

Örömteli, hogy a képviselő úr egyáltalán reagált a levélre, és támogatja a térség közlekedési fejlesztéseit, de érdemi, a felvetésekre vonatkozó észrevételt nem tett. Bármennyire is előremutató a kerékpárszállító kocsi üzembe helyezése a Vác-Balassagyarmat szakaszon, de a térség vasúti jövőjét nem ez oldja meg, állásfoglalásra stratégiai téren számítottunk.

 

Továbbra sem érthető, hogy a megye vezetői miért marginális tényezőként tekintenek a nógrádi vasút jelenére és jövőjére?

 

 

2021. június 30.

Közzétette: Nagy László