Megnyílt a Pannónia Motorkerékpár Múzeum Balassagyarmaton!

 

 

2007-ben készült anyagunkban még csak támogatandó elképzelésről írtunk: legyen Pannónia Motorkerékpár Múzeum Balassagyarmaton!

 

2008. március 15-én megvalósult ifj. Szakács László hosszú évek óta dédelgetett vágya, megnyílt a magyar ipartörténet részét képező kiállítás ahol 23 db Pannónia motorkerékpárt, felszereléseket, tartozékokat, a márka történetével, a város motorsportjával kapcsolatos dokumentumokat, fotókat láthat az érdeklődő.

 

Az első dicséret Lászlót illeti, aki a motorokat összegyűjtötte, felújította, megmentette az enyészettől, a gyűjteményt gazdagította, de megvolt a kitartása ahhoz, hogy kivárja ameddig  kiállítóhelyhez jut a várostól. Többéves sikertelen próbálkozása után a jelenlegi önkormányzat biztosította részére a kihasználatlan pincehelyiséget, így a második dicséret őket illeti, felismerték a támogatandó szándékot. Részben a támogatók segítségével megvalósult felújítás azonban már jobbára Lászlóra maradt. Van azért mit javítani, bővíteni, így cégek, egyéni támogatók jelentkezését örömmel várja.

 

Az, hogy milyen az érdeklődés a motorrelikviák iránt, mutatja a megnyitó és a média figyelem.

A megnyitóra nem fértek be a látogatók a terembe, az ország számos részéből is érkeztek motorosok, érdeklődők. A megyei sajtón kívül, számos országos napilap adott hírt a megnyitóról, a Hír TV szombati híradójában pedig előképek voltak láthatók. Forgatott Ráday Mihály stábja is, az anyag egy következő városvédő műsorban lesz látható.

 

A kiállítás a Kossuth u 1. sz. alatti pincehelyiségben tekinthető meg, csütörtökön 14-18 óráig, szombaton 11-17óráig, de alkalmi megtekintésre is van mód, ifj Szakács Lászlóval történő előzetes egyeztetéssel. a 06 30/746-1806 mobiltelefonon.

A kiállításról képeket a Képtár anyagában találtok.