XXIX. PALÓC TRIATLON

RÉVÉSZ LÁSZLÓ EMLÉKVERSENY

Balassagyarmat, 2015. július 4-5.

 

 

 

Gyermek, Serdülő, Sprint Triatlon Ranglista, valamint rövid távú triatlon verseny és AQUATLON Magyar Bajnokság minden korcsoport számára

 

 

A verseny 0. napján, pénteken este a Civitas Fortissima téren ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette a XXIX. Palóc Triatlon.

 

Sztancsik József versenyigazgató, mint az alapítók egyike, röviden felvázolta a verseny történetét. A kezdetekben 37 versenyző indult, de mára már 1200 fő a regisztrált versenyzők száma. A rendezőkkel, segítőkkel, szurkolókkal együtt 2-3 ezer embert mozgat meg ez az esemény. A triatlanos családon túl mindig nagy segítséget nyújtott a város is ahhoz, hogy a rendezvény egyre sikeresebb legyen. A verseny fővédnöke az idén is Medvácz Lajos polgármester volt.

A versenyigazgató köszönetet mondott a városnak és a Magyar Triatlon Szövetségnek a hathatós támogatásért.

 

Lehmann Tibor, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke, a TVK Mali Triatlon Klub elnöke, vezetőedzője, a TVK Triatlon Nagyhét főrendezője, a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlése olimpiai sportágak versenysportjáért felelős szakmai tagozatának tagja köszöntötte a résztvevőket és méltatta a Palóc Triatlont, melyet nagyon megszeretett a triatlonos család. Megemlékezett a két kiváló sportember, Révész László és dr. Márkus Gábor elévülhetetlen érdemeiről is.

 

 

D:\Dokumentumok\Képek\0-BGY----------------------\00-BBK CIKKEK\0-BBK CIKKTERVEK\2015-07-03-TRIATLON\xDSCF7867.JPG    D:\Dokumentumok\Képek\0-BGY----------------------\00-BBK CIKKEK\0-BBK CIKKTERVEK\2015-07-03-TRIATLON\xDSCF7866.JPG

 

SZTANCSIK JÓZSEF ÉS LEHMANN TIBOR

 

 

A XXIX. Palóc Triatlon hivatalos együttese, a TEQUILA szórakoztatta a közönséget a továbbiakban. Egészen alkonyatig szóltak a jobbnál-jobb slágerek a 60-as, 70-es, 80-as évekből.

 

 

C:\Documents and Settings\User\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.Word\DSCF7903.jpg

 

D:\Dokumentumok\Képek\0-BGY----------------------\00-BBK CIKKEK\0-BBK CIKKTERVEK\2015-07-03-TRIATLON\xDSCF7895.JPG  D:\Dokumentumok\Képek\0-BGY----------------------\00-BBK CIKKEK\0-BBK CIKKTERVEK\2015-07-03-TRIATLON\xDSCF7900.JPG  D:\Dokumentumok\Képek\0-BGY----------------------\00-BBK CIKKEK\0-BBK CIKKTERVEK\2015-07-03-TRIATLON\xDSCF7898.JPG

 

 

 

 

 

 

Nyírjes és környéke adott otthont szokásosan a versenynek. A versenyiroda a nyírjesi kollégiumban működött. A vezető versenybíró Földvári Róbert volt, a technikai felügyeletet Répássy Lóránt látta el.

 

 

  

 

 

 

Kedves gesztus volt, amikor a triatlonos család megajándékozta Sztancsik József versenyigazgatót egy pólóval. amit azonnal fel is kellett vennie, így már mindenki láthatta, hogy Dodó a vezér.

 

 

 

 

 

Jöttek Abony, Arnót, Baja, Balassagyarmat, Balatonboglár, Bercel, Bonyhád, Budaörs, Budapest, Csongrád, Dabas, Debrecen, Dunakeszi, Eger, Esztergom, Göd, Gödöllő, Gyöngyös, Győr, Hajdúböszörmény, Hatvan, Ibrány, Jászberény, Keszthely, Kiskunfélegyháza, Kistarcsa, Komló, Marcali, Martfű, Miskolc, Nagyatád, Nagykanizsa, Nyergesújfalu, Nyíregyháza, Oroszlány, Őrbottyán, Pécs, Pilis, Salgótarján, Siófok, Százhalombatta, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szentendre, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Tiszaújváros, Udvard (SK), Vác, Veresegyház, Veszprém, Zalaegerszeg triatlonosai, küzdöttek, versenyeztek és vitték jó hírét a Palóc Triatlonnak, a városnak.

 

Szombaton a gyermek és a serdülő ranglistaverseny, amatőr és elit Powerbreath sprint ranglistaverseny, valamint a rövidtávú triatlon verseny került megrendezésre.

 

Úszás a 22-24 C fokos vízhőmérsékletű Nyírjesi-tóban; kerékpárverseny a Nyírjes és Csesztve közötti zárt pályán, a sprint távon kettő körben, rövidtávon három körben; futás a tó körüli erdei utakon egy körben, rövidtávon kettő körben volt.

 

Megrendezésre került az ÉN-TE-Ő váltó is. A váltók teljesítményét az összesített életkoruk szerint értékelték. 30 évig, 45 évig, 120 évig, 180 évig és 180+ női- és férfibontásban.

 

A versenyen chipes időmérés működött.

 

 

    

 

 

 

Vasárnap zajlott az AQUATLON Országos Bajnokság újonc, gyermek, serdülő és sprint futam női és férfi kategóriában. A sprint futamban ifi, junior, 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 60-64 éves korcsportban álltak rajthoz, de a férfiak között volt 65-69, 70-74 éves versenyző is.

 

 

 

 

 

A több kategóriában lebonyolított versenyszámok győzteseinek, helyezettjeinek felsorolására itt nincs mód, viszont innen a teljes eredménylista megtekinthető.

 

A résztvevők megkoszorúzták Révész László kopjafáját a verseny célterületén.

 

Viszontlátásra jövőre, a XXX. Palóc Triatlonon!

 

 

2015. július

Összeállította és fotók: Nagy Angela