EGYETEMES IMAHÉT

2013.

 

 

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a keresztény egyházak 2013-ban is közös imádságot tartott a hívők egységéért januárban. A nyitó istentiszteletet a fasori evangélikus templomban tartották Budapesten, 2013. január 20-án. Az imahét alapigéje: "Mit kíván tőlünk az Isten?" (Mikeás 6,6-8 alapján)

 

 

"Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az Úr! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre és légy alázatos Isteneddel szemben." Mikeás 6,8

 

 

A balassagyarmati katolikus, evangélikus és református hívők idén is csatlakoztak az imahéthez. A római katolikus Újtemplomban, a református Gyülekezeti Teremben, a Bosco Szent János Szalézi Templomban és az evangélikus Luther Házban tartották az istentiszteleteket. Igét hirdetett Molnárné Tóth Erzsébet református lelkipásztor; Dr. Stella Leontin kanonok, plébános; Bartha István evangélikus lelkész; P. Baji János SDB szalézi szerzetes és Hidász György Izráel diakónus, romhányi plébániai kormányzó.

 

Már nem lehetett jelen a korábbi imahetek két lelkes szervezője, igehirdetője. Molnár Zsigmond református lelkipásztort decemberben búcsúztattuk. P. Tarjányi Ferenc SDB szalézi atya pedig január elején távozott az élők sorából.

 

 

Római katolikus Újtemplom

Molnárné Tóth Erzsébet református lelkipásztor

 

 

 

Református Gyülekezeti Terem

Dr. Stella Leontin kanonok, plébános

 

 

 

 

 

Bosco Szent János Szalézi Templom

Bartha István evangélikus lelkész

 

 

 

 

 

Evangélikus Luther Ház

P. Baji János SDB szalézi szerzetes

 

 

 

 

 

 

Református Gyülekezeti Terem

Hidász György Izráel

diakónus, plébániai kormányzó, Romhány

 

 

 

 

 

 

2013. január

 

Közreadta: Nagy Angela