Hajómodellezés, csónakázás és jazz a Nyírjesben

 

2015. június 21.

 

 

Szent Iván éjszakája a Nyírjesben címmel az Ipoly Erdő Zrt. a Nyírjesi II-III. tó ill. a Fűvészkert és Vadaspark területén érdekes sport, zenei, és szabadidős programot szervezett az érdeklődőknek. A délutánt hajómodell bemutató nyitotta meg, amelyet csónakázás követett a tavon. A romantikus éjszakai csónakázáshoz és a vadasparki ÉjszakáZOO-hoz pedig jazzkoncert alapozta meg a hangulatot.

 

A hajómodell bemutatónak sztárvendége is volt, Tóth József világbajnok, és hajómodell fejlesztő személyében, aki gyors hajóival, a 27 köbcentis belsőégésű motorosával elkápráztatta a nézőket.

 

 

 

A bemutatót a Balassagyarmati Modellező Egyesület rendezte, a gyarmati modellezők már számos országos versenyen szerepeltek eredményesen. Sokán tudják róluk, hogy nem csak hajóépítésben vannak otthon, hanem repülő,- és vasútmodellezésben is.

 

Előtérben a Gere család által készített modellek

 

Gere József, a bemutató műsorvezetője, a Modellező Egyesület egyik alapítója a világbajnokon kívül más vendégeket is hívott. Ózdról Számadó Istvánt, aki élethű hajókat is bemutatott, Hatvanból Decsi Ferencet, akinek gőzhajóját lehetett megcsodálni.

 

 

2015. június

Összeállította: Nagy László

Forrás: Gere József