Megújult a Palóc liget sétaútja

Örömmel adhatunk hírt arról, hogy pályázati pénzből megújult a Palóc liget sétaútja, felújításra kerültek a padok.

  

A balassagyarmati Fegyház és Börtön mint főpályázó, együttműködve a város önkormányzatával, a városi rendőrkapitánysággal, a polgárőr-egyesülettel és a Kiss Árpád Általános Iskolával sikeres pályázatot nyújtott be a Palóc liget helyreállítására.

Az ünnepélyes átadón okleveleket és tárgyjutalmakat adtak át a munkát segítőknek és a ligetet rendbe tevő fogvatartottaknak, valamint emléktáblát avattak. Dr. Budai István börtönparancsnok és Medvácz Lajos polgármester egy fát is elültetett.

Bár a pályázat pontos összegét nem találtuk a hírforrásokban, egyes hírek szerint 5 M Ft-os összeget kapott a felújításra a pályázó.

A Palóc liget sétaútja méltatlan állapotban volt, erről honlapunkon is írtunk. A vízfolyások, az egyenetlen talaj számos helyen balesetveszélyessé tették az utat, a padok állagát pedig a lekötetlen energiájú polgáraink szisztematikusan rombolták.

  

A felújított padok jövőjéről túl sok illúziót nem táplálhatunk, a murvával megerősített sétautat az eső, az időjárás remélhetőleg nem teszi idővel használhatatlanná.

 

Élvezze addig is mindenki az idillikus helyzetet és gyönyörködjön a több mint száz éves fák, a természet, a madárvilág harmonikus együttesében, amelyhez most méltóbb keretet ad a felújított környezet.

 

Újfent nem mehetünk el azonban szó nélkül a szabadtéri színpad és környezetének állapota mellett. A színpad melletti ingatlanok lebontása következtében életveszélyessé vált a terület, kétségessé vált a hagyományos Szent Anna napi búcsú megtartása a liget szabadtéri színpadán. Ennek megoldására valamilyen módon megoldást kell találni a városnak.

 

 

2009. május