2008. január 25-27 között megrendezett
XXXI. Madách Imre Irodalmi és Színjátszó Napok díjazottjai:

 

1.   Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a legjobb előadásért járó fődíját megosztva adta ki a zsűri, a 100 -100 ezer forintot

-     a pécsi APOLLÓ IH DIÁKSZÍNPAD (Háy János: A bogyósgyümölcskertész fia) és

-     a veszprémi FELESELŐK SZÍNPAD (Szilágyi Andor: A bárány megkísértése)

című produkciója érdemelte ki.

 

2.   A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus 100 ezer forintos díját a HETÉNYI/14 társulat Frederico García-Lorca művéből írt Vérnásszertartás című előadása érdemelte ki, a színházi formanyelv megújításának kísérletéért.

 

3.   Balassagyarmat Város Önkormányzatának 100 ezer forintos díját a budakeszi APRÓ SZÍNHÁZ Trebla, a bárány című előadása kapta, az előadás magas művészi színvonalú megjelenítéséért.

 

4.   Nógrád Megye Önkormányzatának 30 ezer forintos díját a losonci KÁRMÁN JÓZSEF SZÍNHÁZ Háy János: A Herner Ferike faterja című előadás kollektív színreviteléért érdemelte ki.

 

5.   A Real- Consul Tanácsadó és Szolgáltató Kft. 15 - 15 ezer forintos díját kapják BAGAMÉRY ORSOLYA a KIMI Holdudvar Iglic című előadásában Lilly alakításáért UNGVÁRI P. TAMÁS a versmondó hagyományok ápolásáért.

 

6.   A Magyar Szín-Játékos Szövetség nyári táborába szóló meghívást a gyöngyösi MOZAIK SZÍNKÖR által előadott Zalán Tibor: Azután megdöglünk című darabban nyújtott alakításáért Farkas Zoltán és Bárdos Attila kapják.

 

7.   A Szí-Land Könyvesbolt könyvajándékát Perényi Balázs, az Iglic című darab rendezője kapja.