Ilyen még nem volt

 

 

Baráti találkozót tartottak 2013. január 11-én Balassagyarmat Város 1990 óta működő hat önkormányzatának képviselői. A példa nélkül álló összejövetelt Medvácz Lajos polgármester és Szabó Endre, az első önkormányzat képviselője szervezte.

 

A cél az volt, hogy a város eddigi vezetésében szerepet játszó képviselők pártállás nélkül, fehér asztal mellett kötetlenül beszélgessenek az elmúlt két évtized történéseiről, a hétköznapok dolgairól. Megjelent az eddigi négy polgármester, köztük az első szabadon választott testület vezetője dr. Németh György, a két választási ciklust kiszolgáló Juhász Péter, akit a város élén Lombos István követett és az utódja a 2006-tól már a második ciklusban tevékenykedő polgármester Medvácz Lajos, aki jó házigazdaként is szolgált ezen a találkozón. A meghívottak sorában ott voltak az eddigi városvezetések alpolgármesterei: Kiss Tamás, Herceg Hajnalka, Tőzsér Zsolt és Csach Gábor, valamint az eddigi jegyzők: Tóth János, Tatár Kis Sándorné, és Tőzsér Zsolt, akit legutóbb a Járási Hivatal vezetőjének neveztek ki.

 

A megjelent képviselők mellett meghívott vendégként jelen volt a testvértelepülés, Szlovákgyarmat polgármestere, Árvay Denisa is. A találkozó alatt vetített filmfelvételekről két évtized történéseit láthatták a vendégek, akik szeretettel emlékeztek a már a mennyekbe távozott társaikra, akik köztük szolgáltak a város érdekében. A jó hangulatú rendezvényen megbeszélték, hogy következő összejövetelük a városközpont rehabilitációjának befejezésekor lesz.

 

Reméljük a régen beharangozott munkálatokra telik a költségvetésből.

 

 

2013. január

 

Írta: Szabó Endre