Fergeteges főtéri fiesta
Diákjuniálissal zárult a tanév Balassagyarmaton

 

2014. június 15.

 

3QYyB1nKkFsxgM80AH5EqjvbO.jpg

 

 

 

Végre nem a középiskolák rivalizálásáról szólt a Diákjuniális. Őrült pontgyűjtés helyett féktelen jókedv és vidámság jellemezte az idei balassagyarmati évzáró diákkarnevált.

Sokáig úgy tűnt, elmarad az idei tanévzáró városi buli. Ám néhány lelkes támogatónak hála mégis utcára vonulhattak a balassagyarmati középiskolások. Sok szempontból más volt az idei Diákjuniális. A programok számának csökkentéséből adódó hiányérzetet jócskán kárpótolta a középiskolák rivalizálásának elmaradása. Végre nem arról szólt ez a nap, hogy melyik iskola gyűjt össze több pontot, hanem arról, amiről valóban szólnia kell egy tanévzáró-nyárnyitó, a város összes középiskoláját megmozgató közös együttlétnek: a barátkozásról és féktelen jókedvről.

A diákok a Művelődési Központtól vidám felvonulással jutottak el a főtérre. A város főutcáján hömpölygő diákáradat láttán a járókelők is megálltak és mosolyogva figyelték a jókedvű fiatalokat.

 

A Polgármesteri Hivatal előtt Medvácz Lajos polgármester várta a diákokat, hogy átadja nekik a város kulcsát, ezzel a gesztussal átengedve képletesen a napot az ifjúságnak. Miután az iskolák diákönkormányzatainak képviselői átvették a hatalom szimbólumát, a diákok átvonultak a szimbolikus városkapu alatt, hogy közös fesztiválozással elbúcsúztassák a tanévet.

 

A város nemrégiben megújult főterén az iskolák bemutatták az előzetes felkészülés során begyakorolt flashmob táncukat. Az ötletes koreográfiák és profi táncosokat is meghazudtoló előadások elnyerték a közönség tetszését - a közönség pedig jelen esetben a város többi iskolájának diákságából állt.

 

Ez az összetartozás-hangulat csúcsosodott ki a Latte Maffiato zenekar tagjai által levezényelt bulizáró közös táncban és vonatozásban.

 

 

A parttalan hangulat délután is folytatódott - szó szerint, hiszen a főtéri fiesta délután közös lubickolással zárult a városi strandon. Este koncertek várták az érdeklődő diákokat: a The Eunice, a Hősök és a United koncertje után "utolshow táncra" invitált mindenkit a Rock Táncház.

A balassagyarmati The Eunice együttes

 

 

Összeállította: Bellér Annamária

Fotók: Sümegi Tamás, Bellér A., Dancsok Zoltán (The Eunice-kép)