5 napos belgrádi kirándulást nyertek a Szent Imrés diákok

 

Nemzetközi történelemversenyen vettek részt az iskola diákjai, amelynek témája idén Szent István, Szent Imre és Boldog Gizella kora volt. A versenyre nem első ízben jutottunk ki, tavaly és tavalyelőtt is részt vettünk már. A döntőben az 1-6. helyen végzett csapat jutalma azonban nem csak a tudás és az elismertség öröme, hanem értékes könyvek, és külföldi kirándulás is. Ennek kapcsán juthattunk el Pozsonyba és Bécsbe, valamint Ukrajnába is.

A verseny idei középdöntőjét és döntőjét április 20-21-én rendezték meg hagyományosan a Lakiteleki Népfőiskolán, a zsűri elnöke Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke volt. Iskolánkból két csapat is részt vett a döntőben, az egyik csapat az iskola színeiben Meloné Varsi Ágnes tanárnő felkészítésével (csapattagok: György Anna, Knyazoviczki Adrienn, Vitéz Bálint), a másik csapat pedig a Szalézi Kollégium képviseletében (csapattagok: György Sára, Szekán Rebeka, Kis Bernát) versenyzett. Utóbbi csapat a 4. , míg az előbbi az 5. helyen végzett mindannyian a Szent Imre tanulói. Nem hiába volt tehát a sok készülés, mindannyian eredményesen és ügyesen szerepeltünk! A döntőn a kalocsai érsek, Bábel Balázs is megtisztelt minket jelenlétével, a verseny végeztével megáldotta a jelenlevőket, és értékes gondolatokat közvetített nekünk, diákoknak is. Szívből mondhatom, Isten áldása volt azon a szép áprilisi napon! Kiváló eredményünk jutalma pedig a július 19-23.-án megrendezendő belgrádi jutalomkirándulás lesz, amelyet már mindannyian izgatottan várunk.

Köszönjük Melo Ferenc igazgató úr kezdetektől való támogatását, felkészítő tanárnőink állhatatos munkáját, és Isten gondviselő segítségét. A verseny, és a kirándulások emlékeit örökké a szívünkben őrizzük!

 

Knyazoviczki Adrienn

12. osztályos tanuló