A 17. sz. Szent Imre cserkészcsapat nyári tábora

 

Idén körzeti cserkésztáborunk 2011. július 9-18. között volt az Egerbakta melletti Szentvölgyben, amit a kismarosi 827-es Szent László cserkészcsapat szervezett. Együtt táboroztunk még a zebegényi, szobi és őrbottyáni cserkészekkel. Balassagyarmatról ketten vettünk részt. Az első nap délután érkeztünk meg, majd megvártuk a többi cserkészcsapatot, és elkezdtük építeni a tábort. A második nap is a tábor építésével telt el.  Ezután játéknap következett: a programok közt volt frizbi-foci, partizán és méta.  Ezek a játékok sok izgalommal teli percet hoztak a táborozók életébe. A negyedik nap főzőversenyt rendeztünk, melyen néhány kismarosi cserkésszel voltunk együtt. Lasagne-t készítettünk, ügyesen vettük az akadályokat, de ezt a versenyt nem mi nyertük meg.

Az ötödik és a hatodik nap a Kékestetőn portyáztunk. Mikor megérkeztünk a Kékesre, elkezdődött a játékdélután. A legizgalmasabb játék az ún. "Nyomozó" volt. Ezen az éjszakán a szabad ég alatt aludtunk. Másnap jött a portya kemény része, a 22 km-es gyaloglás. Délelőtt tíz órakor indultunk el, és este hat órára érkeztünk meg. Ez a portya nagyon jó volt, mert végig beszélgetéssel és nevetéssel telt. Ezt követte a kézműves nap, ahol sok érdekes dolgot lehetett alkotni. Azokat a tárgyakat, amiket mi készítettünk, "aranyért" el lehetett adni. Az aranyból délután játszani lehetett, pl. légpuskával való lövés, emberteke, stb.

A nyolcadik napon Egerbe utaztunk. Délelőtt vidám vetélkedő keretében lehetett megismerni a várost, délután pedig elmentünk az egri strandra, ahol sok ember megcsodált minket a cserkészegyenruhában. A kilencedik nap már tábort bontottunk.  Délelőtt ún. csapatnap volt. Majd az utolsó nap végleg szétszedtük a tábori építményeket, elbúcsúztunk egymástól, és elindultunk haza.

Ez a tábor nagyon jó volt, főleg az esti tábortüzek és a reggeli tornák. Az egyik legnagyobb élmény az volt számunkra, amikor Egerbe mentünk, és menetelés közben cserkészdalokat énekeltünk. A másik szintén felejthetetlen élményünk a kékesi Zászlószertartás.

 

Lőrinc Máté és Tóth Gábor