Fókuszban a Szeleburdi család

Közel százötven diák mérte össze tudását a könyvtári programon

A balassagyarmati Madách Imre Városi Könyvtár az idén is megrendezte hagyományos körzeti vetélkedőjét. Ebben az évben Bálint Ágnes születésének 90 évfordulója alkalmából az írónő életéből és a Szeleburdi család című művéből hirdették meg a versenyt az általános iskolák 4-5. osztálya számára. Felhívásukra szép számban, összesen 36 csapat nevezése érkezett a városból, kistérségéből és a Felvidékről.

A március végén, több helyszínen lebonyolított elődöntők során dőlt el, hogy melyik lett az a 13 legtöbb pontot elért csapat, akik részt vehettek az április 20-án megrendezett döntőn. A végső megmérettetés jó hangulatban telt, a csapatok magas szintű felkészültségükről adtak számot az írásbeli feladatok kitöltése során, a regényből készült jelenetek előadásával pedig megmutatták kreativitásukat, színészi képességeiket.

A verseny szoros küzdelmében dobogós helyezést a balassagyarmati Dózsa György Tagiskola, a berceli Széchenyi István Általános Iskola és a terényi tagiskola tanulói értek el. Az első 8 helyen végzett csapatok könyvjutalomban részesültek, a többiek apróbb ajándékokat kaptak. Az első három helyezést elért tanulók az ajándékkönyvön kívül egy jutalomnapnak is örülhetnek, melynek keretében április 27-én a Városi Könyvtárban megtekintik a Szeleburdi család című filmet, ellátogatnak a Palóc Múzeum kiállítására, és végül a cukrászdában egy szelet tortát kapnak.

A szervezők köszönetet mondanak a pedagógusoknak lelkes felkészítő munkájukért.

(A vetélkedőn készült további képek tekinthetők meg a Fényképalbumok-ban)

Összeállítás és fénykép: Városi Könyvtár munkatársai