UJJÉ, A LIGETBEN...

 

 

Majálissal egybekötött ünnepséget rendezett 2015. május 16-án Balassagyarmat város Önkormányzata az "Agora Balassagyarmati Kulturális és Turisztikai Központ" átadása alkalmából.

A Mikszáth Kálmán Művelődési Központ, a Madách Mozi, a felújított nagyszínpad, az új kisszínpad, a Palóc Múzeum, a Civitas Fortissima Múzeum, a Helytörténeti Gyűjtemény, a Pannónia Motormúzeum változatos programmal várta az érdeklődőket egész nap.

 

 

 

 

A beruházás elemei voltak: a Városi Képtár és a Palóc ligetben lévő szabadtéri színpad felújítása. Átalakításra került a színpad fogadó épülete és a kerítés is. A nézőtéri ülések új burkolatot kaptak. Rendezték a környezetet. A fogadó épület előtt kisszínpad létesült. Névadásra is sor került: a szabadtéri színpad elnevezése ezen túl Palóc Színpad, a képtár pedig Jánossy Képtár lesz.

 

 

 

A FELÚJÍTOTT VÁROSI KÉPTÁR

 

 

Medvácz Lajos polgármester köszöntője után Balla Mihály országgyűlési képviselő vágta át a szalagot a felújított Képtár bejáratánál.

 

 

 

SZALAGÁTVÁGÁS

 

 

 

 

CSEMNICZKY ZOLTÁN, BALLA MIHÁLY, MEDVÁCZ LAJOS

 

 

Csemniczky Zoltán szobrászművész, galériavezető, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ igazgatója röviden ismertette a galéria történetét, a felújítás, a komfortosítás és az új tárlat rendezésének körülményeit. Jelezte, hogy ősszel Jánossy Ferenc (Firinc), a névadó emlékére konferenciát rendeznek, melyre ezúton is szeretettel meghívta az érdeklődőket.

 

 

    

 

SZEDERKÉNYI ATTILA: KATONATEMETŐBEN, GYŐZELEM

 

 

 

 

JÁNOSSY FERENC: TÁJKÉP

 

 

 

 

A PALÓC SZÍNPAD MEGÚJULT FOGADÓ ÉPÜLETE

 

 

 

 

A PALÓC SZÍNPAD MEGÚJULT PADSORAI

 

 

 

 

A KIVÁGOTT FÁK LOMBTÖMEGE SOKÁIG HIÁNYOZNI FOG

 

 

A nap folyamán különböző együttesek szórakoztatták a közönséget. Mindenki találhatott kedvére való műsort. Délután különösen nagy sikert aratott a Vadóka Táncegyüttes, mely a kisszínpadon adott elő egy fergeteges táncjátékot.

 

 

 

A VADÓKA TÁNCEGYÜTTES

 

 

Horváth Charlie-koncert, majd a Rock Táncház zárta ezt a szép nyárelejei ünnepi napot.

 

Nagy Angela

2015. május