19. Kids Kupa

 

Mezei futóverseny  -  Balassagyarmat  Ipoly-gát

 

2014. 03. 29.

 

A balassagyarmati Szent Imre Keresztény Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskola kezdeményezésére 2008 tavaszán első évben útjára indított Katolikus Iskolák országos mezei futóversenye egyre népszerűbb.

Az elsőn közel 100, az idei hatodikon, pedig már 285 sportoló diák indult.

A verseny a Katolikus Iskolák Diáksport Szövetsége (KIDS) versenysorozatában szerepel.

 

A mostani rendezvényen a következő katolikus intézmények szerepeltek:

 

1.       Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda - GÖDÖLLŐ

2.       Piarista Gimnázium és Kollégium - VÁC

3.       Pannonhalmi Bencés Gimnázium,

4.       Egyházzenei Szakközépiskola és Kollégium - PANNONHALMA

5.       Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont - BUDAPEST

6.       Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola,

7.       Óvoda és Általános Iskola - ESZTERGOM

8.       Karolina Katolikus Általános Iskola - VÁC

9.       Szent András Általános Iskola - SZENTENDRE

10.   Budapesti Ward Mária Általános Iskola és Gimnázium, BUDAPEST

11.   Szalézi Szent Ferenc Gimnázium, KAZINCBARCIKA

12.   Szent Imre Keresztény Általános Iskola, Gimnázium  és Szakképző Iskola, BALASSAGYARMAT

 

 

A rendezvényre már hetekkel korábban készültek a verseny szervezői. Felhívó levéllel megkeresték volt és leendő szponzoraikat. A kapott támogatásokból és saját erőből finanszírozva minden induló futónak rajtszámot készítettek és célba érkezéskor minden teljesítőnek befutócsomagot (üdítő, csoki, ropi) adhattak át.

A futópályát a verseny előtti napon az Ipoly folyó partján szalagokkal jelölték ki. A célban befutókaput, a pálya mellett pedig sátrakat állítottak fel. A sátrakban alakították ki a versenyirodát, az egészségügyi ügyeletet, az öltözőket, és a büfét.

A szükséges padokat, székeket, hangtechnikai berendezéseket, információs paravánokat, anyagokat a verseny reggelén szállították le a helyszínre.

A verseny Balassagyarmat város káplánja, András Atya, valamint Magó Kinga KIDS elnökségi tag köszöntő szavaival és közös imával indult útjára.

Befutáskor és verseny közben a gyerek poharakban kihelyezett ásványvizekkel frissíthettek. A verseny ideje alatt bográcsban, katlanban az iskola szülői munkaközössége segítségével gulyást készítettek, és kínáltak meg minden részvevőt.

Az eredményhirdetésnél az egyéni és csapat győzteseknek, a Katolikus Iskolák Diáksport Szövetsége által biztosított kupákat, a dobogón végzetteknek érmeket, és 1-6. helyezetteknek okleveleket adhattak. A díjakat közismert személyiségek adták át az iskola kettő palóc népviseletbe öltöztetett felső tagozatos tanítványa közreműködésével.

A rendező iskola a végelszámoláskor kettő aranyéremmel és hat bronzéremmel büszkélkedhetett. Egyéniben az 1. korcsoportos fiúknál első, kupagyőztes Varga Áron 3. osztályos tanuló lett. Szintén egyéniben, kiemelkedő teljesítménnyel harmadik helyen ért célba Mátyás Tamás az 1. korcsoportos fiúknál, valamint Nagy Dalma 5.osztályos tanuló a 2. korcsoportos lányoknál.

Csapatban az 1. korcsoportos fiúk mindenkit megelőzve szerezték meg a kupát. A kupagyőztes fiúk névsora: Varga Áron, Mátyás Tamás, Pribelszki Levente, Varga Ábel és Orgoványi Bálint.

 

2013. március

 

Összeállította: Csábi Szilárd