Balassagyarmatiakat is elismertek a

bátonyterenyei megyenapon

 

forrás: facebook.com

 

2019. szeptember 14-én tartotta meg a Nógrád Megyei Közgyűlés a 13. megyenapját, a várossá nyilvánításának 30. évfordulóját ünneplő Bátonyterenyén.

A megyenapon jelen volt Dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára, Skuczi Nándor, a közgyűlés elnöke, a megye országgyűlési képviselői, Dr. Szabó Sándor kormánymegbízott és természetesen Nagy-Majdon József, a házigazda város polgármestere is.

Dr. Dukai Miklós helyettes államtitkár elmondta, 2019-ben országszerte 50 település komplex fejlesztése indul meg, ebből 7 nógrádi. A felzárkózó települések programja hazánkban összesen 33 várost, községet érint, ebből 3 Nógrád megyei.

(az utóbbi program valójában a roma felzárkóztatást célozza, a 10 Mrd Ft-os keretből az első ütemben 30 település részesült, közöttük Rimóc és Nógrádszakál, mint kisebb utánkeresés után kiderült. A megyei internetes forrásokban nem, vagy nagyon rejtetten létezhet (?) erről információ. Az augusztus 27-i, a már 31 településre hivatkozó BM közleményt követően még e szerint további két település részesülhetett támogatásban, kérdés, melyik lehetett az államtitkár által említett harmadik nógrádi támogatott. A támogatásokat nyilván a sikeres ráfordítások minősítik, de politikailag nem haszontalan, ha erről átláthatóan és közérthetően a lakosság is értesül. - a szerk. megj.)

A Művelődési Központban megtartott közgyűlésen megyei kitüntetéseket adtak át, több balassagyarmati is elismerésben részesült:

Lencsés Zsolt festőművész, a Palóc Szövetség megalakítója Nógrád megye díszpolgára lett.

A megye sajtódíját Saliga Zsófia, az Ipoly TV riportere kapta meg.

Perliczi János-díjat vehetett át Dr. Czimbalmos István háziorvos.

Nógrád megyéért elismerésben részesült: Csach Gábor, Balassagyarmat alpolgármestere, és Münzberg Gusztáv, telekommunikációs szakember.

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át Fábián Gábor, a Szabó Lőrinc Ált. Iskola tanára

 

2019. szeptember

forrás: nool.hu

Összeállította: Nagy László