Koronavírussal kapcsolatos korlátozások Balassagyarmaton

 

 

2020. március 15.

 

 

 

Csach Gábor, a város polgármestere facebook oldalán tette közzé, hogy a koronavírussal kapcsolatosan Balassagyarmat Városi Veszélyhelyzeti Bizottságának mai megbeszélésén többek között az alábbi rendelkezéseket hozták meg:

 

    Az óvodák március 16-án még normál rendben működnek, de keddtől (a szülői igények felmérése alapján) már csak a Nyitnikék és a Központi óvodában lesz biztosítva 1-1 kislétszámú csoport a munkahelyüket elhagyni nem tudó szülők gyermekei részére.

 

    Az iskolákban hétfőn a gyermekétkeztetés normál rendben zajlik, keddtől a szülői jelzések alapján étkezésre a gyermekeknek két helyen, a Művelődési Központ konyháján és a Bajcsy úti központi konyhában biztosítunk lehetőséget.

 

    Március 16-tól május 31-ig minden városi intézmény (önkormányzat, könyvtár, művelődési központ, sportlétesítmények) zárt és nyitott térben tartandó rendezvényei elmaradnak

 

    Felkérik az egyházakat, magáncégeket és civil szervezeteket, hogy rendezvényeiket május 31-ig halasszák el. A Gyarmati TV vezetője felveszi a kapcsolatot az egyházakkal a helyi istentiszteletek közvetítésével kapcsolatban.

 

    Március 16-tól két hét időszakra bezár a városi könyvtár, kialakítják a kontaktus nélküli könyvkölcsönzés rendszerét. A veszélyhelyzet fennállásáig a kölcsönzött könyvek esetében nincs késedelmi szankció a visszaszolgáltatásra.

 

    A Művelődési Központ és minden telephelye (Szerbtemplom, Civitas Fortissima Múzeum, Jánossy Képtár) kiscsoportos foglalkozása bezár március 16-tól határozatlan időre. Egyedül a Horváth Endre Galéria látogatható és az OMKK Információs pult szolgáltatás működik az aulában, szigorúan a patikákban megszokott rend szerint 1-1 fő, ill. családtagok, hozzátartozók látogatói jelenlétével!

 

    A Polgármesteri Hivatalban és intézményeiben, az iskolás és óvodáskorú gyermekkel rendelkező szülői munkavégzésről felmérés után döntenek.

 

    Kérnek minden gyarmati és vonzáskörzetben élő, különösen a veszélyeztetett beteg és idős polgárt, hogy a hivatalokat, intézményeket, orvosi rendelőket, üzleteket és közösségi zárt tereket csak a legszükségesebb, halaszthatatlan ügyben keressék fel!

 

*

 

Az Artéria Galéria közleménye szerint elmaradnak a Galéria irodalmi estjei, koncertjei

(egyelőre márciusig), így a március 16-ra tervezett Karaffa Gyula irodalmi est is. Viszont a kiállítások a nyitvatartási időben látogathatók.

 

 

2020. március

Szerkesztette: Nagy László