Futónap, a Balassagyarmat környékére tévedt medvebocs tiszteletére

 

 

Igazi médiaszenzációvá vált a város környékére keveredett medvebocs, február folyamán lábnyomát a vadászok több helyen felfedezték, pl. a Delphi telephelye és Patvarc környékén, sőt, külterületen lakók látni is vélték.

Felbukkanásáról a kereskedelmi tv-ék, újságok is beszámoltak, szakemberek és az alpolgármester is nyilatkozott róla. Ezek vidámabb konklúziója, nagyon nem kell félni tőle, de ha közelünkbe kerül, ne simogassuk, komolyabb pedig az, ételhulladékot ne tároljunk szabadon.

 

Azt, hogy a városlakók kevésbé tartanak a medvebocstól a Gyarmati Tv híradójának tudósítása is mutatja, azt pedig, hogy sem a humorérzék, sem a bátorság nem tűnt még el a fiatalokból, a Balassagyarmati Diák Szabadidős és Verseny Sport Egyesület Diák Szabadidős és Verseny Sport Egyesület (BADISZVSE) felhívása bizonyítja.

 

2013. február 23-ra Medve Futást hirdettek, éppen a medve útvonalának - Mária major, Patvarc - irányába.

 

A részletes program az alábbi:

 

     -    Gyülekező:     10:30-tól a Mikszáth Kálmán Művelődési Központnál Balassagyarmaton (öltöző, frissítő, mosdó, bemelegítés)

     -    Indulás:          2013. február 23., szombat, 11 óra

     -    Táv:               ~14 kilométer

     -    Útvonal:         Balassagyarmat (22-es út) - Mária major - Patvarc - Balassagyarmat

 

A Művelődési Központ előtt tehát 10:30-tól várják a futókat, a bemelegítés és a felkészülés után 11:00 órától indul a futás 14 km-es távra.

 

A jó hangulat garantálható lesz, még akkor is, ha a futócipőről hirtelen nyúlcipőre kellene váltani.