Városközpont felújítás – 2013. május végi állapot

 

 

2013. január végén írták alá Balassagyarmat Önkormányzata és a kivitelezők képviselői a városközpont felújításának 1,1 Mrd Ft értékű szerződéseit, majd a hosszúra nyúlt telet követően csúszással, áprilisban indulhattak meg a munkálatok.

A munkákra a város 800 M Ft összegű támogatást kapott, amelyet 300 M Ft saját forrással egészített ki.

 

2013. május végére elkészült az Ady Endre út felújítása, új aszfaltszőnyeget kapott a három sávos út, és forgalmi elsőbbséget a Bajcsy úttal szemben. A csomópont, a Hétvezér u./Ady út kereszteződéséhez hasonlóan új kőburkolatot kapott, megoldva ezzel a forgalomlassítást is.

 

 

 

 

 

 

 

A fejlesztések másik területén, az Óváros tér hosszában az útfelújítás mellett jelentős közműkiváltás is történt. Alsó képünk már a Szabó Lőrinc u. - Zichy u közötti terület felújítását mutatja, ez a szakasz készült el elsőként e térségben.

 

  

 

 

Nagyszabású munkák zajlanak a Rákóczi fejedelem útja - Mikszáth Kálmán út - Hunyadi utca kereszteződésében. Itt eddig lámpás kereszteződés volt, amelyet körforgalommal váltanak ki.

A Rákóczi fejedelem útja forgalmát egy időre sávelhúzással terelték el.

 

 

 

 

A munkálatok látványosabb része - és a tényleges városközpont rekonstrukció -  a Civitas Fortissima tér és környezetének felújítása lesz, amely nyártól, előreláthatólag 2013. őszéig tart.

 

 

2013. május/június

 

Összeállította és fotók: Nagy László