ADVENTI HANGVERSENYFOLYAM

 

2013. december

 

 

A város zeneszerető közönsége a sokoldalú zenészeink ajándékaként ismét szép zenei eseményeknek örülhetett az adventi időszakban.

 

Szezonnyitó esemény volt az Adventi Kórustalálkozó december 10-én. Immár több évtizedes hagyományként a város középiskoláinak zenei együttesei a Szalézi templomban adják elő adventi műsorukat.

 

A balassagyarmati Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola és a losonci testvériskola kapcsolata is több évtizedes. A két iskola december 11-én tartotta adventi hangversenyét a Szentháromság Főplébánia templomban.

 

 

A Főtéravató Napok keretében az új Zenepavilonban december 14-15-én csendültek fel karácsonyi dallamok a Balassagyarmati Rézfúvós Kvintett, a Rózsavölgyi Márk Művészeti Iskola művészei és a Balassagyarmati Dalegylet előadásában.

 

 

Óriási érdeklődés mellett és nagy sikerrel zajlott a méltán népszerű Csalogató együttes adventi koncertje a Városházán december 14-én. Kecskeméthy Lilla zeneszerző, zenei rendező és zenész társai: Percze Katalin, Kiss Márta, Horváth Melinda, Lelkó Ildikó, Demeter Deli Kristóf előadásában huszadik századi és kortárs magyar költők megzenésített versei hangzottak el. Felcsendült egy felvidéki magyar népdal feldolgozása és az elmaradhatatlan Jobbágy Károly: Újarcú, szelíd szülőföld (Balassagyarmat) c. verse egyéni hangú előadásban.

 

 

A Kiss Árpád Általános Iskola karácsonyi ünnepségét a Vármegyeházán rendezi december 17-én.

 

A Mikszáth Táncegyüttes és a Zobonka Táncegyüttes a Paramisi Társulat közreműködésével Csillagot láttunk című karácsonyi műsorát adja elő a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ kamaratermében december 20-án.

 

Szintén december 20-án lesz a Rózsavölgyi Márk Művészeti Iskolában Karácsonyi Hangverseny a Filharmóniai Bérlet előadásainak sorában.

Az ünnepi koncerten fellépnek az 50 éves Rózsavölgyi Márk Művészeti Iskola művésztanárai és tanulói, valamint a 150 éves Balassagyarmati Dalegylet. Vezényel és a műsort vezeti Ember Csaba karnagy, igazgató.

 

D:\Dokumentumok\Képek\CSALOGATÓ\Y-BETLEHEM.jpg

 

 

2013. december 16.

 

Összeállította és fotók: Nagy Angela