HORVÁTH ENDRE-DÍJJAL KITÜNTETETTEK KIÁLLÍTÁSA

2012

 

 

Balassagyarmat Város Önkormányzata évente a képzőművészeknek Horváth Endre díjat adományoz, melyet a megyei Madách-ünnepség keretében nyújt át. (így egy adott év díja a rákövetkező év januárjában kerül ünnepélyesen átadásra) A korábbi években kitüntetettek listája itt tekinthető meg.

 

A 2011. évi díjazottak, Adorján Attila és Márton Bálint műveiből a Madách Imre Városi Könyvtár galériáján 2012. január 19-én nyílt kiállítás. A kiállítás megnyitóján közreműködtek a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói Tóth Miklós művésztanár vezetésével. A műsorközlő Oravecz Ágnes volt.

 

 

A kiállítást Csach Gábor alpolgármester, művészettörténész nyitotta meg. Felvázolta a kiállító művészek életútját a kezdetektől az országos ismertségig, Balassagyarmat művészeti életében betöltött szerepüket, művészetük jellemzőit.

 

A díjat Medvácz Lajos polgármester a megyei Madách-ünnepségen adta át a művészeknek és ekkor hangzottak el a laudációk is.

 

    

 

CSACH GÁBOR, DR. MÁRTON BÁLINT, ADORJÁN ATTILA ÉS A KÖZÖNSÉG

 

    

 

ADORJÁN ATTILA: LÁNYTESTVÉREK, OTTHONOM

 

Adorján Attila nagyhatású hiperrealista festményeivel mutatkozott be. A művészről és műveiről több információ a honlapján található.

 

      

 

MÁRTON BÁLINT: AZ IPOLYON TÚL, FŰZFÁK, NYÍRJES

 

Márton Bálint bravúros akvarelljein csendéletek, portrék és a közvetlen környezet jelennek meg. Még több festmény a képtárban látható.

 

 

2012. január

 

Közreadta: Nagy Angela